View unanswered posts | View active topics It is currently 13 Jun 2026, 16:13

Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Chestii interesante in noul build de iRacing din Iulie 
Author Message

In luna iulie a fost lansat un update promitator:
- contine functionalitate de liga foarte buna, costul e de 10$/an (usor de strans, si foarte ok pretul, daca jucam mai multe campionate intr-un an). In mod sigur o sa folosim functionalitatea cand o sa mai organizam campionate.
- au actualizat ForceFeedback-ul si face o diferenta enorma in controlul masinii. Mai ales pentru cei care aveau dificultate in a tine masina pe drum sau a iesi din derapaje. E vorba de o optiune noua in app.ini care trebuie activata (pusa pe valoarea 1).
Mai exact, iata ce zic baietii:

"- New app.ini option [misc] steeringFFBLinearForce=0, setting it to 1 will turn off the boost we apply to small FFB forces giving you true linear FFB force output. This will make it more difficult to dial in your FFB feel, so be careful when applying this. "

"Feelingul" controlului masinii e mult mai bun cun noua optiune, parerea mea.
Setarea noua e pusa pe 0 dupa instalarea actualizarilor (adica e dezactivata), deci trebuie sa o modificati manual pe 1.
Dupa ce se activeaza, trebuie sa dublati (aproximativ) forta volanului in joc, pentru ca nu mai exista asa numitul "boost" al fortelor si se simte mult mai putin. Cel mai bine e sa cresteti forta pana atingeti o valoare acceptabila cu care sunteti obisnuiti.

Eu am lasat pe 107-110% forta globala a volanului (Logitech G25) in Control Panel, ca sa nu fie prea moale la mijloc (cand merg drept) cu noua setare.

01 Aug 2012, 12:19
Profile

Într-adevăr interesante setările asta cu force feedback-ul, ajunsesem să lucrez la ele ca parte integrantă din pregătirile de garaj ale unei maşini - am observat că poate diferi valoarea optimă a FFB de la o maşină la alta. Încă nu am apucat să testez variabila nou introdusă, dar sper să mă ajute şi mai mult să mă împac cu Logitech Momo-ul meu :) Chiar dacă are numai aproximativ 250 de grade de rotaţie, după ce l-am pus să replice 1:1 mişcarea, am simţit o îmbunătăţire, acum poate va fi şi mai bine.
Să ne vedem pe pistă şi într-o ligă românească, toate cele bune!

01 Aug 2012, 15:02
Profile

Niste setari recomandate pe forum cu noul Force Feedback ( de fapt cu cel fixat :) )

Quote:
I use 100% in the profiler and all the rest @0 and centering spring unchecked.

In the app.ini i now use:

steeringBumpStop_Deg=15.000000
steeringFFBBaseOffset=0.131000
steeringFFBLinearForce=1

With the above settings im able the feel both front and rear tyres like never before.Its the first time after subscribing here -August 2008- that im able to feel each individual tyre and react accordingly.Im really schocked about this update and i hope they keep down this path in development.

Id also like to thank David Tucker for this linear apocalypse.It brought my g27 to life and made me want to race again and have fun.

01 Aug 2012, 15:52
Profile

Multumesc ca ai postat... nu stiam ca s-a facut update la FFB.

Sper sa ajute update-ul asta. Nu am folosit iRacing, decat inainte de update si eram dezamagit de FFB/Fizica (in comparatie cu LFS). Problema este ca nu "simt" masina. Daca aveti sfaturi, ascult cu mare interes.

Numai bine!

01 Aug 2012, 17:22
Profile

Chestia cu nu simt masina e foarte relativa, unii zic ca nu o simt, altii ca da :)
Si mai rau e cand vii din alt joc si ti se pare diferit, deci trebuie timp de obisnuinta.

Ca si setari depinde de volan, eu pot sa dau sfaturi doar pt. G25 (aparent e cam acelasi lucru si pt. G27)

02 Aug 2012, 19:06
Profile

Simulatu wrote:
Chestia cu nu simt masina e foarte relativa, unii zic ca nu o simt, altii ca da :)
Si mai rau e cand vii din alt joc si ti se pare diferit, deci trebuie timp de obisnuinta.

Ca si setari depinde de volan, eu pot sa dau sfaturi doar pt. G25 (aparent e cam acelasi lucru si pt. G27)

Intr-adevar, este relativa, dar nu cred ca este in totalitate vina mea, ca nu m-am adaptat. De obicei ma adaptez destul de repede la orice joc/simulator cu masini. Eu cred ca ori nu am setarile bune in profiler si in iRacing, ori fizica/FFB-ul iRacingului e mai "slaba" decat ma asteptam.

O alta problema care are legatura cu "simtitul", este ca odata ce incepe sa fuga spatele, e foarte foarte greu sa o redresezi. In LFS fac drift foarte bine, deci nu cred ca problema e ca nu am reflexul format. Doar eu am problemele de genul asta?

Am uitat sa specific ca am Logitech G27. Daca setarile tale difera fata de setarile pe care le-ai postat mai sus, te rog sa le postezi.

Numi bine!

02 Aug 2012, 20:43
Profile

Nu doar tu ai problemele alea.
Din cate stiu eu, toata lumea face drift mai usor in LFS, cam cel mai usor dintre toate simurile de pe PC. Parerea mea umila este ca nu e chiar asa de usor de derapat o masina de curse in realitate, cum este in LFS. Daca ar fi asa, cam majoritatea dintre noi am putea fi piloti instant ce ne urcam intr-o masina reala. Sau macar drifteri :)
Dar gradul de control al unei masini din simulator este influentat de foarte multe chestii (pe langa skill-ul pilotului), deci nu sunt nici eu sigur. Pe de alta parte de exemplu in LFS e cel mai instant control (este intarziere foarte mica de la miscarea fizica a volanului si procesarea de catre simulator). Numai chestia aia poate afecta mult controlul, chiar daca fizica nu ar fi mai buna.

Setarile mele din iRacing sunt cam ca alea ce le-am postat, dar o sa le mai verific inca o data si postez si cele din windows.

02 Aug 2012, 22:55
Profile

Eu in control panel am forta la 107%, si e posibil sa trec si eu la 100% in viitor.
Restul de setari sunt pe 0% (damping, spring, centering spring).

O chestie de asemenea interesanta este faptul ca acum se simte un stop acolo unde se termina cursa volanului (creste rezistenta volanului prin maximizarea fortei), pentru masinile care au cursa mai mica de 900 grade (setarea steeringBumpStop_Deg). Inainte nu simteai deloc ca treci de limita volanului, ceea ce putea sa te afecteze enorm daca faceai un countersteer larg.
Acest stop il vor simti doar cei care joaca cu un nivel al fortelor cat de cat mediu. Daca e prea tare volanul, nu mai sesizezi diferenta dintre FF-ul normal si bumpstop-ul de la capatul cursei.

06 Aug 2012, 19:22
Profile

Multumesc. Mai am o intrebare. :)
Ai setat 900 de grade de rotatie in profiler? Daca da, se ajusteaza automat in iRacing in functie de masina? E mai greu de condus decat daca am setat 540 de grade in profiler? (ma refer la acea problema cand fuge spatele si nu "simt")

06 Aug 2012, 20:50
Profile

volanul il setezi in profiler la maxim permis. 240-270-900 grade depinde de volan...... iracing ajusteaza automat valoarea in functie de masina...... nu e ca in LFS :) unde trebuie ajustat in profiler manual functie de masina ... gen 720 grade xfg si xrg sau 400 monoposturile etcetc...

07 Aug 2012, 07:21
Profile
Reply to topic   [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next